събота, 6 януари 2018 г.

Манджа с грозде: Три билборда извън града (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017)

Т.нар комедия "Три билборда извън града" (ориг.: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017) не ми хареса, ама грам! 

Постоянно се напъват да го избият на комедия, но нямат качествата за това. По-лошото е, че от комическите напъни страдат другите жанрове, на които се залага, а именно криминалето и драмата.

И така се е получило нито комедия, нито криминале, нито драма, а по-скоро драма, която иска да е смешна, но не ѝ се получава, защото няма чувство за хумор, за съжаление. Иначе темата има голям потенциал и много хора си припадат по филма по тази причина. Но и предаването "Комиците" се харесва от много хора. Жалко.

Тези дни махнаха класификацията Comedy от жанровото определение в IMDB, но с това не успяха да премахнат и желанието на режисьора Мартин Макдона да се прави на много забавен и духовит. За негово нещастие 99 процента от харесалите филма ще се закълнат, че това не е комедия. Останалите ще кажат, че е "черна комедия", тоест нито черна, нито комедия. Нещо като "вулгарен роман".

Американска измишльотина от началото до края, в най-лошия смисъл на думата. 

Получило се е нещо идеално за фестивали - достатъчно дълго, за да ти свърши батерията на телефона, докато гледаш колко време остава. Провлачено, със стари и неособено красиви муцуни, отегчително действие, диалог с изгубено всякакво чувство за мярка, плавно преливащо в празни приказки. Включени са модерни теми като борбата с расизма и сексизма, което би било супер, ако бяха разработени талантливо.

ИМДБ: http://www.imdb.com/title/tt5027774/
ЗАМУНДА: http://zamunda.net/banan?id=527536

Георги Календеров

Няма коментари:

Публикуване на коментар