събота, 6 януари 2018 г.

Къде да си направим лесно сайт, след като във Facebook текстовете изчезват

Wordpress.Com и Medium.com са идеални за стартови безплатни блогове. Примерно един за политика, един за изкуство. Има и други платформи. 

Добре е един сайт да е на една тема, за да има бъдеще. Сайтовете по всичкология скоро замират, защото не са фокусирани.

Каквото напишете във Фейсбук, го дублирайте в един от двата и го индексирайте ръчно в Гугъл, за да не ви го откраднат. Има два хубави инструмента за ръчно индексиране. А още по-добре първо на блога, после във Фейсбук, за да се насочва трафикът към сайтовете.

Нещата, публикувани само във Фейсбук, не излизат добре в Гугъл и почти никой не може да ги намери на следващия ден. Това е проблемът с Фейсбук - няма добра търсачка. Текстовете изчезват, отиват на вятъра. Те потъват надолу и край. Един ден дори ще бъдат изтрити от социалната мрежа.

После си купувате домейн и хостинг и си правите истински сайт (също на Wordpress). Струва 10-15 долара на година за домейн и още 70-80 лева на година за хостинг (място, където да седят файловете).

Собственият домейн и хостинг позволяват да се изкарва някой лев от материалите и да няма нежелани реклами по тях. Парите може да са много (да се живее от тях) или малко (да се плащат домейнът и хостингът). Зависи от много фактори кое от двете ще се случи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар